Ilda Alibegović zakazala sjednicu Kluba poslanika Bošnjaka: Šta će biti sa Aganom Bunićem

Predsjedavajuća Kluba poslanika Bošnjaka u Skupštini Unsko-sanskog kantona, zastupnica Ilda Alibegović, zakazala je za danas vanrednu sjednicu ovog kluba.

Kako kaže, za zahtjev kojim se traži sazivanje sjednice, saznala je od novinara koji su je zvali kako bi dobili njen stav i komentar po ovom pitanju, prenosi USKinfo.ba.

Podsjetimo, SDA je jučer ujutro uputila zahtjev u kojem traži sazivanje vanredne sjednice Kluba poslanika Bošnjaka, kako bi se raspravljalo o "budućnosti" Agana Bunića, predsjedavajućeg Skupštine USK. 

Stranka demokratske akcije traži smjenu dosadašnjeg predsjedavajućeg, zbog afere sa video snimkom koji je "osvanuo" na porno stranicama prije nekoliko dana. 

Neslužbeno, USKinfo.ba saznaje da je odnos uoči sutrašnje sjednice kada su Bošnjaci u Skupštini USK-a u pitanju, odnosno ostanak ili opoziv Bunića, 13-13. 

Već duže vrijeme, ni u Bihaću, ni u Skupštini USK-a ne postoji jasna većina, pa je tako i rezultate današnje sjednice, teško prognozirati. Pored toga, ovaj Klub ni ne može smijeniti Bunića jer ta imenovanja vrši Skupština.

Evo šta još kaže zastupnica Alibegović o današnjoj sjednici: