fbpx Poznata imena osoba osumnjičene za namještanje ispita na Medicinskom fakultetu

Poznata imena osoba osumnjičene za namještanje ispita na Medicinskom fakultetu

Home

Poznata imena osoba osumnjičene za namještanje ispita na Medicinskom fakultetu

Opštinski sud u Sarajevu je potvrdio optužnicu protiv profesora i uposlenika Medicinskog fakulteta u Sarajevu, te drugih osoba-posrednika zbog uzimanja novca u cilju namještanja ispita na ovoj visokoškolskoj ustnaovi.

Potvrđene su optužnice protiv Irfana ŠuškeHamde AlićaDike ŠarićAide BičakčićHasana BičakčićaKerima Bičakčića i Valide Hubić.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva Kantona sarajevo, Irfan Šuško se tereti da je u junu i julu 2017.godine kao profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu uz posredovanje optuženog Hamde Alića zahtijevao i uzeo novac u iznosu od oko 1.500 maraka za polaganje ispita iz predmeta histologija i embriologija životinja i čovjeka. Navedeni novac su optuženi dijelili između sebe.

Istovremeno, Irfan Šuškić, Valida Hubić, inače tehnička sekretarica na Medicinskom fakultetu u Sarajevu i Dika Šarić optuženi su da su pomagali Hasanu Bičakčiću studentu Stomatološkg fakultetu u Sarajevu da nezakonito, tačnije, bez učenja položi anatomiju. Zauzvrat su im roditelji Bičakčića obećali novac u iznosu od nekoliko hiljada maraka, sopšteno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo, piše RadioSarajevo.ba.

Nakon potvrđivanja optužnice odlukom Općinskog suda u Sarajevu optuženi Irfan Šuško pušten je iz pritvora i izrečene mu je zabrana kontaktiranja i sastajanja sa svjedocima i optuženima.

Objavio: Tue, 16/04/2019 - 11:23

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top