Indijac oborio svjetski rekord u razbijanju oraha glavom, ljudi pišu: Žele vidjeti njegovo čelo

.
Indijac Naveen Kumar oborio je Guinessov svjetski rekord u razbijanju oraha glavom, gdje u jednoj minuti uspio razbiti čak 273 oraha.

 

Ova 27-godišnjak je majstor borilačkih vještina vratio je svjetski rekord vratio za najveći broj oraha razbijenih glavom u jednoj minuti. Kumar je nadmašio prethodni rekord od 254 koji je držao Muhammad Rashid.

Kako prenose indijski mediji, Kumar i Rashid godinama se takmiče u obaranju ovog Guinessovog rekorda. Rashid je prvi držao rekord 2014. godine, razbivši impresivnih 150 oraha. Zatim je nadmašio vlastiti rekord 2016. razbivši nevjerojatnih 181 orah. Međutim, nakon nekoliko godina, Kumar je ponovno osvojio titulu najvećeg svjetskog razbijača oraha."Kako bih dokazao svoj talent, ponovno sam oborio rekord", poručio je Kumar za Guinessovu knjigu rekorda.

Guinessova knjiga rekorda na svom Twitter profilu podijelila je i video u kojem prikazuje Kumara dok glavom razbija orahe. Video je prikupio brojne preglede i reakcije.

"Rekord je nevjerovatan", "Ovo je ludo", "Razbio je 273 oraha u jednoj minuti. Pravi čovjek. To mora biti iscrpljujuće i vjerovatno boli", "Skoro pet oraha u sekundi. Nadam se da nije završio s utrnulom lubanjom", "Želimo vidjeti njegovo čelo", bili su samo neki od komentara.