Inspekcija zatvorila market u neposrednoj blizini kampa Lipa

Market
Sinoć, oko 23:00h, inspekcijski organi su zatvorili market u vlasništvu M. Đ. zbog nedozvoljene prodaje alkoholnih pića i duhanskih proizvoda, kao i ne poštivanje istaknutog radnog vremena i kršenje propisa iz oblasti fiskalizacije.

 

Operativnim radom pripadnika MUP-a USK došlo se do saznanja da se u marketu, koji je otvoren aktiviranjem Prihvatnog centra Lipa, čiji su kupci, gotovo isključivo, migranti koji borave u kampu, ne dozvoljeno vrši prodaja alkoholnih i duhanskih proizvoda, kao i kršenje zakona iz oblasti fiskalne politike i ne poštivanje istaknutog radnog vremena.

Ovakav rad marketa uveliko je uticao na sigurnosno stanje u kampu, čime se dodatno otežavao rad samog kampa kao i lica koja su direktno zadužena za sigurnost, kao i samih korisnika.

Prilikom pretresa objekta, zatečeno je navedeno stanje, a tom prilikom je lišeno slobode lice inicijala M.M. koji je radio u marketu i koji je pokušao da prikrije tragove vršenja nelegalnih radnji i ometa službena lica u vršenju službenih radnji.

Epilog ove priče možemo očekivati u narednom periodu nakon postupanja nadležnog Tužilaštva, o čemu ćemo izvještavati.