Interov najveći "parazit" je konačno otišao: Plaćeno mu da raskine ugovor, izabrao je novi tim

.
Čileanski reprezentativac Alexis Sanchez sporazumno je raskinuo ugovor s Interom.

33-godišnji napadač još uvijek je bio pod ugovorom do juna 2023., ali nije bio dio planova Simonea Inzaghija i prije svega nije mogao ostati kao najplaćeniji igrač Intera, pa su svi željeli da dođe do rastanka.

Napokon je postignut dogovor o razlazu i Sanchez postaje slobodan igrač, a Inter će bioti oslobođen njegove plate, koja iznosi sedam miliuona eura po sezoni.

Alexis je u Inter došao u septembru 2020. godine iz Manchester Uniteda, a igrao je još za Arsenal, Udinese, Barcelonu...

Njegov agent odbio je četiri miliona eura za raskid ugovora godinu dana ranije, pa je dogovor postignut za veću cifru od te. Prema L'Equipeu, ugovor je sklopljen za 4,5 miliona eura.

Bez obzira na to, Calcio e Finanza ističe da sve dok je bio ispod 6,5 miliona eura, puštanje igrača godinu dana ranije još uvijek donosi Interu profit.

Alexis je upisao 108 nastupa u dresu Intera, postigao 20 golova i upisao 23 asistencije, te je s klubom osvojio Scudetto, Kup Italije i Superkup te zemlje.

Inter je već prošao kroz isti proces ovog ljeta s Arturom Vidalom, plativši mu otpremninu za raskid ugovora godinu dana ranije.

Inače, prema tvrdnjama inostranih medija, Alexis Sanchez će naredne sezone igrati za Marseille i sve je izglednije da će potpisati ugovor s francuskim velikanom.

Inter će u napadu imati sada Lukakua, Džeku, Lautara Martineza i Correu, dok će mladi Pinamonti biti ili prodan ili poslan na posudbu.