Investicija u BiH od 53 miliona: Instalirana snaga solarne elektrane snaga će biti 36 MW

df

Zavisno od modela finansiranja i primijenjenog postupka nabavke, plan je da izgradnja krene tokom 2023. godine, a puštanje u pogon planirano je tokom 2024. godine. Procijenjena vrijednost investicije je 53 miliona KM.

Federaciju BiH u septembru ove godine posjetio je 73.891 turist, što je za 125,3 posto više u odnosu na septembar 2020. godine, a u odnosu na august 2021. godine manje je za 33,8 posto. Učešće domaćih turista u ukupnom broju dolazaka bilo je 37,4 posto, a stranih turista 62,6 posto. U strukturi noćenja stranih turista najviše noćenja ostvarili su turisti iz Saudijske Arabije, Kuvajta, Hrvatske, Njemačke i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Kompanija Hifa-Oil d. o. o. Tešanj organizovala jednodnevni seminar za najbolje studente ekonomskih fakulteta iz cijele BiH pod nazivom “Hifa-Oil Leadership School”. Studenti, asistenti, prodekani i dekani državnih ekonomskih fakulteta iz Tuzle, Zenice, Sarajeva, Mostara, Pala, kao i privatnih ekonomskih fakulteta, imali su priliku čuti priču uspješnih poslovnih ljudi iz Hifa-Oil Grupacije, direktora kompanija te vlasnika grupacije.

Cilj “Hifa-Oil Leadership Schoola” jeste da se mladim individuama, budućim direktorima i vlasnicima kompanija, visokopozicioniranim članovima društva na primjerima iz Hifa-Oil Grupacije dočara suština uspjeha u poslovnom svijetu. Studenti su imali i jedinstvenu priliku odabrati kompaniju u kojoj žele raditi jednomjesečnu praksu u okviru Hifa-Oil Grupacije koju čini 12 kompanija te su sve kompanije lideri u svojoj djelatnosti.