Investitor iz Turske želi graditi dijagnostički centar u Sanskom Mostu

.

U četvrtak je u kabinetu načelnika Općine Sanski Most upriličena posjeta dr. Ersina Karacaouglu, predstavnika investitora iz Turske koji su zainteresovani za ulaganje na prostoru ove općine, a zahvaljujući već ostvarenoj saradnji sa Udruženjem građana za bolji Sanski Most.

Naime, radi se o ulaganju iz oblasti zdravstva, a riječ je o otvaranju savremenog dijagnostičkog centra.

Na sastanku je predstavljen projekat izgradnje dijagnostičkog centra, a kako je istakao Karacaouglu radilo bi se o jednoj od najsavremenijih zdravstvenih ustanova na području ove regije koji bi bio opremljen najnovijim modelom magnetne rezonance, mamografom i drugom savremenom opremom za ultrazvučnu dijagnostiku i brojne laboratorijske analize, piše Biznisinfo.

Također, na samom sastanku je istaknuto da je ključna saradnja sa domaćim zdravstvenim ustanovama čiji bi liječnici imali mogućnost razmjene znanja i iskustava sa kolegama iz Turske.

Općinski načelnik Faris Hasanbegović izrazio je zadovoljstvo pomenutom idejom, obzirom da bi sa otvaranjem jednog takvog dijagnostičkog centra pacijenti iz Sanskog Mosta mogli obaviti sve preglede u ovom gradu što je od velikog značaja za građane Sanskog Mosta.