BRZI ODGOVOR TEHERANA: Iran ispalio 20 raketa na izraelske vojne ciljeve (VIDEO)

Iranske snage na sirijskoj strani Golanske visoravni ispalile su oko 20 projektila ili raketa na izraelske ciljeve na toj strateškoj visoravni, izjavio je u četvrtak navečer glasnogovornik izraelskih vojnih snaga pukovnik Jonathan Conricus

Conricus je izvijestio i da je Izrael presreo "nekoliko" raketa te da nije bilo izvještaja o žrtvama. Također, rekao je kako se niskima procjenjuju štete na izraelskim položajima. Istaknuo je i da je Izrael uzvratio za taj napad, bez iznošenja detalja. "Mi smo se osvetili, ali nemam nikakvih detalja o tome", rekao je.

Nakon što je uočio "neredovite aktivnosti iranskih snaga u Siriji", kako ih je opisala izraelska vojska, Izrael je u utorak naredio lokalnim vlastima na Golanskoj visoravni pod njegovim nadzorom da "otključaju i urede skloništa" za zaštitu u slučaju bombardiranja.

Izraelske rakete pogodile mjesta protuzračne obrane, radar i skladište streljiva

Izraelske rakete tijekom napada pogodile su u Siriji nekoliko mjesta protuzračne obrane, radarsko mjesto i skladište streljiva, izvijestili su u četvrtak sirijski državni mediji.

Sirijska novinska agencija Sana izvijestila je da je sirijska zračna obrana oborila desetke izraelskih raketa, ali i da su neke od njih uspjele pogoditi mjesta protuzračne obrane, radar i skladište streljiva. Dodala je i da su neke od izraelskih raketa srušene južno od grada Homsa, prenose agencije.