'Iranska Angelina Jolie' (19) je osuđena na 10 godina zatvora

sdv
Iranku su proslavile neuspješne plastične operacije kojima je drastično promijenila svoj izgled u želji da nalikuje holivudskoj zvijezdi Jolie. Njen odvjetnik tražio je u travnju da je oslobode jer je dobila koronu

 

Fatemeh Khishvand (19), poznatija pod imenom Sahar Tabar, kojeg koristi na Instagramu, ali i kao 'iranska Angelina Jolie', u zatvoru je od listopada prošle godine zbog velikog broja optužbi, uključujući i bogohuljenje te poticanje na nasilje.

Uhićena je zbog svojih aktivnosti na društvenim mrežama, a sada je osuđena na deset godina zatvora, piše Daily Mail. Optužena je za 'moralnu korupciju mladih' i nepoštivanje Islamske Republike, a sve zato što je na Instagramu objavljivala jako uređene fotografije svog lica.

Zbog fotografija su je strani mediji prozvali 'zombi Angelinom Jolie', odnosno 'iranskom Angelinom Jolie', a u jednom trenutku na Instagramu ju je pratilo skoro pola milijuna ljudi.

Njeni odvjetnici tražili su u travnju da je se oslobodi zato što je bila pozitivna na koronavirus.

- Mislimo da je neprihvatljivo da mlada žena, oboljela od koronavirusa, bude u ovakvim okolnostima, i da joj je pritvor produžen - rekao je odvjetnik za ljudska prava Payam Derafshan.

Iranku su proslavile neuspješne plastične operacije kojima je drastično promijenila svoj izgled u želji da nalikuje holivudskoj zvijezdi Angelini Jolie (45). Tako je navodno prošla 50 estetskih operacija, a djevojka je priznala i da se godinama izgladnjivala pa je došla do samo četrdeset kilograma.