Islamska zajednica u BiH: Terorizam nema vjeru ni naciju, ne postoji opravdanje za ubistva

Kavazovic
Islamska zajednica (IZ) u Bosni i Hercegovini najoštrije osuđuje jučerašnji teroristički napad na Univerzitet u Kabulu u kojem je poginulo najmanje 20 mladih ljudi i sinoćnje stravično terorističko divljanje u Beču koje je odnijelo više nevinih života.

 

"Na trenutak se učinilo kako se zlo terorizma primirilo i kako se nazire njegov kraj, ali novi val napada u svijetu nas poziva da budemo budni. U našim društvima ne smijemo ostaviti prostora za ideologije koje promovišu mržnju i nasilje, niti smijemo dozvoliti da budemo uvučeni u proces recipročne radikalizacije u kojem jedan radikalizam hrani drugi", rekli su iz Islamske zajednice.

Iz Ureda za odnose s javnošću Rijaseta Islamske zajednice u BiH još kažu i to da terorizam nema vjeru ni naciju.

"Njegove žrtve su skoro pa uvijek nevini ljudi, a za ubistvo i jednog nevinog čovjeka ne može se, prema riječi Božijoj, naći nikakvo opravdanje", napisali su.

Dodaje se kako Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini još jednom izražava saučešće porodicama svih nevino stradalih žrtava, prijateljskim i bratskim narodima i državama Austrije i Afganistana, u nadi da teroristi neće postići svoj cilj i da nas neće uspjeti zastrašiti i gurnuti u svoj svijet mržnje i netolerancije.