Islanđanin koji je odbranio penal Mesiju režiser Coca-Coline reklame za SP (VIDEO)

Nevjerovatno borbeni i hrabri Islanđani uspjeli su osvojiti bod (1:1) protiv Argentine u 1. kolu skupine D Svjetskog prvenstva.

Nevjerovatno borbeni i hrabri Islanđani uspjeli su osvojiti bod (1:1) protiv Argentine u 1. kolu skupine D Svjetskog prvenstva.

Argentina je povela golom Agüera u 19. minuti, ali je Island izjednačio samo četiri minute kasnije i onda se zatvorio i bez previše problema čuvao vrijedan bod.

U 64. minuti Islanđani su neoprezno skrivili penal i Messi je dobio priliku konačno ih slomiti. No sjajni islandski golman Hannes Thor Halldorsson pročitao je njegov udarac i majstorski mu skinuo penal. Islandski golman bio je vrlo siguran u svim intervencijama, pravovremeno je izlazio na sve centaršuteve, a u 87. minuti je nevjerojatnim refleksom skinuo udarac Pavona.

Veznjak Boce uputio je oštru loptu na vrh peterca, ona je proletjela kraj svih igrača, ali se Halldorsson instinktivno bacio u stranu i spasio siguran gol, prenosi Index.

Golman danskog Randersa bio je apsolutno prvo ime susreta, a Hannes je živopisan lik i izvan nogometnih terena. Kad ne brani penale Messiju, Halldorsson je ozbiljan redatelj. Prije šest godina je režirao spot pjesme koju je Island bio poslao na Eurosong, a uoči ovog Svjetskog prvenstva je režirao fantastičnu reklamu za Coca-Colu inspiriranu kultnim islandskim vikinškim pozdravom.