Ispitani u Bihaću: Tužilaštvo traži pritvor za uhapšene komandire, dva policajca sve priznala

asd
Međutim, nakon saslušanja u Tužilaštvu došlo se do saznanja da su uhapšeni imali podršku vrha policije, što je sada dalji predmet istrage

Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona tražit će danas od Općinskog suda u Bihaću da odredi jednomjesečni pritvor za tri uhapšene osobe u akciji SIPA-e "Nebo", a koja se odnosi na koruptivne aktivnosti u MUP USK-a.

Pritvor će biti zatražen za uhapšene komandire policijske stanice u Bihaću Šemsudina Dedića i Bosanskom Petrovcu Nermina Mahmutspahića,kako i uhapšenog policajca Elvedina Džiguma. 

Druga dva uhapšena policajca iz Bosanskog Petrovca, kako saznajemo, sve su priznala i pristali su na saradnju s tužiocima. Radi se o Slavku Šobotu i Samiru Hodžiću.

Oni su pušteni na slobodu.

Međutim, nakon saslušanja u Tužilaštvu došlo se do saznanja da su uhapšeni imali podršku vrha policije u Bihaću, što je sada dalji predmet istrage.

Oni se sumnjiče da su sebi prisvajali novac od saobraćajnih prekršaja. Ova akcija je slična onoj sarajevskoj prije godinu, kada je uhapšeno, a zatim optuženo 17 policajaca MUP -a KS.

 - Osumnjičenima se stavlja na teret da su od marta 2019. do juna 2021. godine udruženo i organizirano počinili veliki broj krivičnih djela korupcije koja se ogledaju u uzimanju novca od većeg broja vozača na području Općine Bosanski Petrovac radi izbjegavanja prekršajne odgovornosti, a posebno uzimanje novca od vozača kamiona za prijevoz drveta i odgovornih osoba više privrednih društava kako se istima ne bi vršila saobraćajna kontrola ili kontrola pretovara drveta - kažu iz Tužilaštva USK.