Ispovijest silovanog dječaka: Tata bi me uveo u kupatilo i, kad me posljednji put silovao, riješio sam da se ubijem

Dječak kojeg je otac silovao u Knjaževcu pokušao je da se ubije u školskom dvorištu.

Do prije izvjesnog vremena dječak je šutio o svemu, ali je onda sve ispričao jednoj osobi koja je jezivu priču sina prijavila policiji.

- Šutio sam i žmirio, povraćalo mi se, ali nisam smio da pisnem. Govorio je da će ubiti i mene i mamu ako progovorim. Mislio sam da je bolje da istrpim nego da nas premlati - počinje on potresnu priču.

Stvari su otišle toliko daleko da je dječak jednog dana u školu ponio nož i pokušao da se ubije.

- Želio sam da se ubijem, uopće me nije bilo strah da umrem. Strah me je bilo samo tate, da mi nikad više ne radi ono, da me nikad više ne prebija kaišem... - kaže tihim glasom i spuštenog pogleda.

Dječak trenutno s majkom A. V. živi u kući njenog strica S. S. u Knjaževcu. Žena kaže da je pobjegla od supruga prije oko godinu. U sigurnoj kući su proveli oko mjesec, a onda joj je stric osigurao utočište. Kaže da je sumnjala da se nešto dešava iza zaključanih vrata kupatila.

Ja se skinem, a on me prvo okupa cijelog. Onda mi sipa šampon na kosu i naredi da širom otvorim oči i usta. To sam mrzio jer je bilo ljuto, pekla mi je oči sapunica, ali sam morao i da gutam pjenu. Prvi put kad mi je uradio ono, rekao je da će me prebiti ako pisnem. Ne bih ja ni glasa pustio, bilo me je mnogo strah. Tata bi mi ipak stavio ruku na usta za svaki slučaj. A kada me je tjerao na, znate, ono drugo, isto bi prijetio. Rekao je da će ubiti i mene i mamu ako bilo kome kažem. Mislio sam, bolje da pretrpim to nego da nas premlati. Bilo je mnogo grozno. Povraćalo mi se. Žmirio sam. Neću više da pričam... - promuklim glasom, gledajući u pod, govori dječak.

Njegova majka kaže da, kada bi pitala sina šta je radio s tatom, ovaj bi samo odgovorio da se kupao.

 
Izvor: