Ispunimo najveću želju prvačiću Mirzi i pomozimo njegovoj mami da ozdravi

pomoć
Edina Mujkanović ima rak dojke, a za liječenje joj je potrebno gotovo 10.000 eura. Udruženje Pomozi.ba je pokrenulo kampanju za pomoć...

 

Edina Mujkanović će zauvijek pamtiti kraj 2020. godine kada saznaje da ima rak, ubrzo nakon toga joj umire otac, potom majka odlazi u bolnicu, a muž dobija trombozu noge.

Otkriće da ima rak dojke treći stepen ova mlada žena je doživjela sa nevjericom, strahom i milion neizgovorenih pitanja. Nakon početnog šoka zbog bolesti i suočavanja sa očevom smrću, kreće sa liječenjem koje je podrazumijevalo operaciju odstranjenja limfnih čvorova i kemoterapije.

Sada su joj potrebne dodatne kemoterapije i radioterapije u Turskoj od 9.700 eura koja ona s porodicom nije u mogućnosti samostalno prikupiti.

Shodno tome Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Edinu Mujkanović iz Donjeg Vakufa koja ima rak dojke. Za nju je u funkciju stavljen humanitarni broj 17022, pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve telekom operatere u BiH.

Inače, Edinin sinčić Mirza krenuo je u prvi razred osnovne škole, a najveća želju mu je da mama u potpunosti ozdravi.

Edini osim poziva na broj 17022 pomoći možete i donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili standardnih žiro računa Udruženja Pomozi.ba koje možete pronaći OVDJE.