“Dovoljne su sekunde”: Kako je dijete uspjelo da se popne i padne?

Rodbina i poznanici porodice Samardžija iz Banje Luke koju je zadesila nezapamćena tragedija juče su i dalje u nevjerici komentarisali ono što se dogodilo sa djetetom i majkom iz naselja Novi Borik.

– Bila je hrabra žena i majka. Preživjela je tešku bolest zbog koje nije mogla imati više djece i sve su posvetili malenom dječaku. Svi mi možemo nagađati samo kako je dijete uspjelo da se popne i padne, ali za to su dovoljne sekunde, stotinke i eto tragedija je neizbježna, porodice više nema – kroz suze je komentarisala rođaka.

Na mjestu pada dječaka i juče ujutro su bili vidljivi tragovi krvi, kao i medicinski pribor koji je koristila dežurna ekipa Hitne pomoći.

Stanari zgrade takođe u šoku, jedva da progovaraju neku riječ.

– Ovdje u zgradama su većinom mladi bračni parovi sa djecom i ovakav slučaj vas upozori da se tako nešto može dogoditi bilo kome. Strašna tragedija koja se riječima ne može opisati – priča stanarka u Ulici Veljka Mlađenovića.

– Uzimani su otisci sa prozora u stanu, a detaljno je označeno i mjesto pada dječaka. Tačne okolnosti biće utvrđene nakon istrage. Ono što je poznato to je da su u stanu bili dječak i majka – naveo je izvor iz istrage.

Podsjećamo, desetogodišnji dječak P.S. poginuo je nakon pada sa četvrtog sprata zgrade u banjalučkom naselju Novi Borik, a nakon saznanja da joj je sin jedinac izgubio bitku za životom majka Darija Samardžija (39) se objesila.

Nakon saznanja da je sin podlegao, majka Darija Samardžija je pobjegla iz kruga zdravstvene ustanove.

U potragu su odmah krenuli članovi porodice, prijatelji, ali i policija.

 

dddd.jpg

- Nakon saznanja da je Darija otišla u nepoznatom pravcu alarmirani su svi. Čak se i preko društvenih mreža dijelila informacija da je u toku potraga za ženom uz njen opis. Ono što je najtragičnije potraga je bila usmjerena na naselje Sime Matavulja u neposrednoj blizini Hitne pomoći, gdje je i zgrada Fonda ispred koje je kasnije i pronađeno tijelo. Nažalost taj dio, gdje je pronađeno tijelo majke, od ulice je odvojen živom ogradom i zavučeno je, a još je bio mrak pa niko nije ni opazio da je majka tu – ispričao je poznanik pokojnice.

Nažalost, beživotno tijelo Darije Samardžija pronađeno je oko četiri časa ujutro na drvetu u centru Banjaluke.

Prema nezvaničnim informacijama majka je zavezala pertle oko vrata i objesila se.