Istražitelji ne isključuju mogućnost da je El- Emin otet ili da se krije

Dok se već sedmi dan traga za mladićem El-Eminom Hadžićem (22) na Ponijerima kod Kaknja, koji je pod nerazjašnjenim okolnostima otišao iz vikendice i nestao, pojavile su se mnoge neprovjerene špekulacije o tome šta se zaista dogodilo.

Pronađeni tragovi

Posebno je zanimljivo da je Hadžić u razmaku od sat vremena, 3. januara, kada je i otišao iz vikendice, viđen na različitim lokacijama koje su udaljene tridesetak kilometara. Prvi svjedok ispričao je policijskim istražiteljima da ga je vidio podno skijališta na Ponijerima oko 6.30 sati. A drugi svjedok da ga je vidio u Kamenici kod Zavidovića, te je kazao da je El-Eminu prodao kutiju cigareta?!

Da su čudne okolnosti Hadžićevog nestanka, govori i podatak da prijatelji koji su bili s njim u vikendici ne žele sarađivati s policijskim istražiteljima. Ono što su ispričali njegovom ocu, nisu policiji. Od krucijalnog značaja za istražitelje mogla bi biti informacija ko je muškarac koji se Hadžiću i njegovom drugu pridružio u pansionu „Ponijeri“ i popio s njima piće, nakon čega su otišli u vikendicu.

Također, kako smo saznali, Hadžić je kod sebe imao oko 1.000 eura.

Prema posljednjim informacijama, pas Gorske službe spašavanja - stanice Sarajevo pronašao je Hadžićev trag u jednoj vikendici u koju je provaljeno nakon njegovog nestanka. Utvrđeno je da se radi o ovom mladiću. Sve to dalo je nadu El-Eminom ocu Samiru i članovima porodice da samostalno češljaju teren na Ponijerima i da obiđu svaku vikendicu na ovom izletištu.

Policijski istražitelji ne isključuju mogućnost ni da je Hadžić otet. Kako nam je jučer kazao Esnaf Buza, načelnik uniformirane policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, sve informacije su dobrodošle.

- S obzirom na to da je pas GSS-a pronašao trag, ništa više nije isključeno. Najbitnije je da lice pronađemo. Sve svoje kapacitete stavili smo na raspolaganje. Ne isključujemo ni mogućnost da je otet, kao ni mogućnost da se od nekog krije. Radimo non-stop na tom slučaju – kazao je Buza za naš list.

Kako je jučer kazao za „Dnevni avaz“ i El-Eminov otac Samir Hadžić, danas će s više svojih prijatelja obilaziti šire područje Ponijera.

- Ovaj pronalazak tragova mog sina daje nam nadu da je živ. On se, nakon odlaska iz vikendice u kojoj je bio s društvom, sklonio u drugu vikendicu i tu proveo jednu noć. Spavao je. I danas (jučer, op. a.) češljali smo teren i radit ćemo to dok ga ne pronađemo. Svaka informacija nam je od koristi – kaže Hadžić.

Bilo kakav trag

Otkriva nam da su prethodno psu bacali stvari njegovog sina, nakon čega su ga doveli u provaljenu vikendicu gdje je bila vreća za spavanje.

- Neovisno šta će policija raditi, mi ćemo obići sve vikendice i vidjeti da li je još negdje bio. Da nađemo kakav trag koji bi nas doveo do njega – kaže Samir Hadžić.

Nastavljena potraga

Federalna uprava civilne zaštite saopćila je jučer da je nastavljena potraga za El-Eminom Hadžićem, koji je nestao 3. januara.

Potraga do sada nije dala rezultate zbog otežanih vremenskih uvjeta i visokog snijega. U potrazi učestvuju uposlenici Federalne uprave civilne zaštite, policija i pripadnici Gorske službe spašavanja (GSS) - stanice Sarajevo.