Iz Komšićevog kabineta bez komentara na izjave Zorana Milanovića

.
Obzirom na brojne medijske upite, obavještavamo javnost da predsjednik Komšić nije zainteresiran da komentira Milanovića - kratko je saopćeno iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH

 

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je jučer otkazao najavljenu posjetu Bosni i Hercegovine, a njegove današnje izjave ponovo su privukle veliku pažnju bh. javnosti. Iz Kabineta predsjedavajućeg člana Predsjedništva BiH Željka Komšića nisu željeli da ih komentarišu. 

- Obzirom na brojne medijske upite, obavještavamo javnost da predsjednik Komšić nije zainteresiran da komentira Milanovića -  kratko je saopćeno iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Podsjećamo, predsjednik Hrvatske je jučer trebao stići u posjetu Travniku i Novoj Bili kako bi prisustvovao obilježavanju 28. godišnjice humanitarnog konvoja "Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu". Milanović je posjetu otkazao iz "sigurnosnih razloga".

Jučer se pojavila vijest da je to bila njegova odluka nakon informacija kako neće biti dobro dočekan, da bi se danas Milanović ponovo oglasio, rekavši kako je mogao doći ,ali da bi njegov dolazak zahtijevao nevjerovatne sigurnosne mjere, pretrese ljudi na ulazu u crkvu, što bi se zgadilo lokalnim Hrvatima. Za čitavu tu klimu okrivio je "unitarističko Sarajevo”.

Foto: Avaz