Iz MUP-a KS o hapšenju Marokanca osumnjičenog za ubistvo

Mirza Hadžiabdić
Danas je uhapšen tridesetčetverogodišnji migrant Hicham Aglaras porijekom iz Maroka u napuštenom objektu na Ilidži koji je osumnjičen za ubistvo u ilidžanskom naselju Otes, gdje je ubijen tridesetšestogodišnji Jasmin Berović, a povrijeđena još dva muškarca od kojih je jedan još uvijek u kritičnom stanju.

 

Pored uhapšenika, srajevska policija nastavlja potragu za još dvojicom osumnjičenih migranata.

Mirza Hadžiabdić, iz Službe za odnose s javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, rekao je da se nastavlja s aktivnostima na utvrđivanju pravog identiteta uhapšenog lica, jer isti nije imao nikakva identifikaciona dokumenta, a postoji osnovana sumnja da je počinio ubistvo zbog kojeg je i lišen slobode.

Policija u ovom trenutku ne može dati vise informacija s obzirom da istraga traje a nad uhapšenikom se sprovodi kriminalistička obrada.

Veliki problem predstavlja činjenica da ogroman broj migranata boravi u BiH bez dokumenata, što dalje preslikava poteškoće u radu sigurnosnih agencija na svim nivoima, a čega su svjesni i građani koji su organizovali proteste tražeći da se ovaj problem migranata stavi pod kontrolu.

Zaključak Hadžiabdića je da postoji odlična saradnja s drugim kantonima i da sve od podataka što imaju dobiju od Službe za poslove sa strancima gdje se postupa u skladu sa procedurama.