Izbor komesara duboko ispolitizirao krajišku policiju

Jedni bi Muju a drugi bi Pršlju dok Esnafa (tur. zanatlije) neće niko. Oni (veliki brat krajiški) trguju pozicijama i namještaju podobne i sposobne (sposobne koji će čuvati njihove tajne i krivične prijave) a narod odlazi u nepovrat zgrožen krajiškom i općenito bošnjačkom političkom scenom, lopovlukom, kriminalom, rodbinskim i drugim vrstama veza.

Slučaj komesara policije USK na vidjelo je iznio svu složenost krajiške političko-klanovske veze u koju su upetljani svi: političari, zdravstveni radnici, prosvjetari, sportisti, akademske ličnosti, novinari pa čak evo i policija.

Zadanja informacija u vezi s izborom komesara bila je ona da je još aktuelni ministar MUP-a Anel Ramić (kako je krenulo ne zna se nikad kad neko može biti smjenjen zbog greške ili neposlušnosti) poslao akt Vladi USK da niti jedan od tri aktuelna kandidata ne ispunjava uslove što je bilo i za očekivati da ministar uradi kada je vidio šta se sve valja iz tog imenovanja komesara.

Ali ne daju neki kojima je stalo da njihovi predmeti vječno ostanu u ladicama pohabanog uredskog namještaja. Svim silama navalili da mora proći Korčić, dok Pršlju guraju opet neki drugi kojima se Korčić zamjerio i tako začarni krug i dalje se vrti i kreće u nedogled. Sve dok neki međunarodni faktor se ne upetlja i kaže dosta je. 

Kako će se okončati rasplet oko procesa izbora komesara koji je trenutno, čini se, u pat poziciji a niko ne smije da povuče slijedeći potez jer bi lako mogao da doživi šah-mat, ostaje nam da pratimo i nadamo se da politizacija jedne od najsvetijih institucija društva neće doživjeti svoju kulminaciju u izboru njenog vodećeg čovjeka.