IZBORI U SRBIJI: Otvorena birališta u Sarajevu i Banjoj Luci

Home

IZBORI U SRBIJI: Otvorena birališta u Sarajevu i Banjoj Luci


U Ambasadi Srbije u Sarajevu i Generalnom konzulatu u Banjoj Luci jutros su otvorena biračka mjesta za glasanje na izborima za predsjednika Srbije. Biračka mjesta bit će otvorena od 7 do 20 sati.
 
U Ambasadi Srbije Srni je rečeno da oko 1.000 birača u BiH ima pravo glasa za predsjedničke izbore, od čega su u Sarajevu registrovana 154 birača, a u Banjoj Luci između 700 i 800.

Ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević će u Ambasadi glasati u 11 sati.

Predsjednik biračkog odbora u Banjoj Luci obratit će se medijima radi upoznavanja sa tokom glasanja u 10 sati u Generalnom konzulatu Srbije u Banjoj Luci.

Vukićević je ranije rekao da glasanja neće biti u konzulatu Srbije u Mostaru, jer nije prijavljen dovoljan broj glasača da bi i tu bilo otvoreno biračko mjesto.

On je dodao da je prilikom glasanja, radi utvrđivanja identiteta na biračkom mjestu, neophodno da građani ponesu važeći pasoš Srbije ili važeću ličnu kartu Srbije, ličnu kartu Srbije na starom obrascu, sa potvrdom MUP-a Srbije o podnesenom zahtjevu za izdavanje nove lične karte ili važeću vozačku dozvolu Srbije na starom obrascu sa upisanim JMBG.

Od ponoći 31. marta počela je predizborna tišina u Srbiji.

Predsjednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković raspisala je 2. marta predsjedničke izbore za 2. april.

Kandidati za predsjednika Srbije su:

 1. Saša Janković,
 2. Vuk Jeremić,
 3. Miroslav Parović,
 4. Saša Radulović,
 5. Luka Maksimović (Ljubiša Preletačević Beli),
 6. Aleksandar Vučić,
 7. Boško Obradović,
 8. Vojislav Šešelj,
 9. Aleksandar Popović,
 10. Milan Stamatović i
 11. Nenad Čanak.

U drugi krug, prema zakonu, ide se ukoliko u prvom krugu nijedan kandidat ne dobije više od polovine glasova izašlih birača. U drugom krugu izbora učestvuju dva kandidata koja su dobila najveći broj glasova.

 

(Izvor: Srna)

Objavio: Ned, 02/04/2017 - 08:15

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top