Izdata potjernica za glavnoosumnjičenim u slučaju ubistva dva sarajevska policajca

U ljeto 2016. policija je na djelu uhvatila trojicu kradljivaca automobila u pokušaju krađe BMW-a na Ilidži. Došlo je do pucnjave u kojoj je bilo i ranjenih.

Jedan od osumnjičenih, Savo Petričević, teže je povrijeđen. Bojan Košarac i Njegoslav Milinković su ispitani, a Sud BiH im je odredio jednomjesečni pritvor. Ključni čovjek ovog slučaja bio je upravo Njegoslav Milinković, zvani Ljutan rođen u Sarajevu 1986.

Dan prije policijski službenici PS Istočno Sarajevo su u ulici Vojvode Radomira Putnika, općina Istočno Sarajevo u garaži u vlasništvu uhapšenog Njegoslava Milinkovića, pronašli putničko motorno vozilo marke "BMW" koje je 6. avgusta otuđeno iz ulice Kurta Šorka, općina Ilidža. U međuvremenu je Petričević preminuo od zadobivenih povreda. 

"Sud je uvidom u podneseni dokazni materijal utvrdio da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili krivično djelo za koje se terete, te je dvojici auto kradljivaca odredio pritvor zbog opasnosti od bjekstva, osnovane bojazni da će boravkom na slobodi uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak odnosno naročitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, te postojanja opasnosti od ponavljanja krivičnih djela", saopćeno je iz Suda BiH.

Međutim, nakon određivanja pritvora, po prijedlogu Tužilaštva zatraženo je da se ovim osobama ukine pritvor. Premda je Tužilaštvo u junu podiglo optužnicu protiv 27 pripadnika automafije ništa nije preduzeto na procesuiranju ovih lica.

Ove godine 12. juna u Istočnom Sarajevu je uhapšena 21 automafijaš i među njima je bio i Milinković. Milinković je danas glavnoosumnjičeni u slučaju ubistva dva sarajevska policajca, doznaje Patria nezvanično. 

Za njim je nakon istražnih radnji i ispitivanja više lica MUP Kantona Sarajevo izdao potjernicu.