Izetbegović zaprijetio Zvizdiću: Tek sad ćeš me upoznati, nećeš meni postavljati ultimatume!

.
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović večeras je otvoreno zaprijetio potpredsjedniku SDA Denisu Zvizdiću koji je jučer kazao kako je njegov ultimatum za ostanak u SDA to da se SDA riješi učesnika afera i svih onih koji su nanosili štetu SDA.

Izetbegović je u emisiji na O kanalu rekao da nije očekivao izjavu Denisa Zvizdića i da on redovno iz medija sazna stavove Zvizdića o važnim temama.

“Zvizdić i ja se dugo znamo. Mi smo kućni prijatelji i on je imao moju snažnu podršku naročito u vezi kandidatura. Čudi me njegov odnos u krizi gdje su neki ljudi poljuljani. On je napravio lošu procjenu. Imat će sada priliku da upozna mene. Ja nisam čovjek kojem će moći davati ultimatume”, rekao je Izetbegović.

Otvoreno je poručio Zvizdiću i da on neće biti taj koji će davati bilo kakve ultimatume predsjedniku Kantonalnog odbora SDA Sarajevu Fikretu Prevljaku.

Za poraz na izborima okrivio je kampanju Četvorke na društvenim mrežama, a iskoristio je priliku i da stane u zaštitu Fadila Novalića, Asima Sarajlića, Osmana Mehmedagića i naravno svoje supruge Sebije Izetbegović. Sve afere nazvao je “prenapuhanim”.