Izlijevanje vode na kolovoz u Velikoj Kladuši

.

Zbog izlijevanja vode na kolovoz obustavljen je saobraćaj na putevima na širem području Kulen Vakufa (Kulen Vakuf-Martin Brod, Orašac-Ćelije i Kulen Vakuf-Klisa). Iz istog razloga saobraćaj je obustavljen i na dionici regionalnog puta Blagaj Japra-Budimlić Japra u mjestu Suhača. Otežano, jednom trakom, zbog klizišta saobraća se na regionalnom putu Razboj-Rudanka, na lokalitetu prevoja Ljeskove vode.

Pretežno mokar kolovoz i povećana opasnost od odrona i klizišta, karakterišu ovoga jutra saobraćanje u Bosni i Hercegovini. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici), Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići) i Bihać-Kamenica. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Upozorenje o nadolazećim kišnim padavinama jačeg intenziteta

 Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Izgledno je i jače grmljavinsko nevrijeme sa jakim pljuskovima. Vjetar umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Povremeno jaki udari juga u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C.

 Iz Službe za civilnu zaštitu Općine Velika Kladuša stiglo je Narandžasto upozorenje upućeno iz Kantonalne uprave civilne zaštite USK, a koje se odnosi na kišne padavine jačeg intenziteta najavljene za danas. Pročitajte preporuke!

Pregled ostalih Servisnih informacija:

 Jedno krivično djelo evidentirali su službenici Policijske stanice. Javni red i mir nije narušavan. Nema prijavljenih saobraćajnih nezgoda.

  „Vatrogasna jedinica nije imala poziva za izlazak na teren“- rekao nam je dežurni vatrogasac Okanović

 Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 36 pacijenata, od kojih su dva upućena na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Abdulah Fazlić i Ajla Husić.

 Obavještavaju se korisnici parking prostora u nadležnosti JKUP „KOMUNALIJE“ d.o.o. Velika Kladuša da od danas, pored plaćanja parkinga putem parkomata mogu isti platiti putem SMS PORUKE. Plaćanje će se vršiti po zonama i to:

  • ZONA I : IBRE MILJKOVIĆA UČE – KOD CAFFE BAR GRAND, UL. IBRAHIMA MRŽLJAKA – KOD CRKVE, UL. HAMDIJA POZDERCA – PREKO PUTA OPĆINE, UL. MARŠALA TITA- KOD RAIFFESEN BANK I UNICREDIT BANK,
  • ZONA II : UL HUSKE MILJKOVIĆA,
  • ZONA III : ZUHDIJE ŽALIĆA, STARA AUTOBUSNA.

Brojevi na koje je moguće platiti parking i cijene su sljedeći:

  • ZONA I: 083 37 001KM – 1h,
  • ZONA II: 083 37 011KM – 2h,
  • ZONA III: 083 37 021KM – 4h.

Upute o načinu plaćanja parkinga putem SMS-a možete pronaći na samim parkomatima na parkinzima.

 Nastavlja se period lošijih biometeoroloških prilika u cijeloj zemlji. Nestabilno vrijeme, kod većine hroničnih bolesnika i meteoropata uzrokovaće jačanje tegoba. Moguće su reakcije u vidu reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, dekoncentracije, nervoze, glavobolje. Poželjno je reducirati aktivnosti.

 Elektronapajanje je stabilno, kazali su nam u Elektrodistribuciji, Poslovnici Velika Kladuša.

 Prema informaciji iz JKP “Vodovod i kanalizacija”, isporuka pitke vode je uredna.