Izvor nade: Odabrane najljepše čestitke u sklopu takmičenja "Moja čestitka domovini"

– U povodu 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, Fondacija “Izvor nade” organizirala je takmičenje na temu “Moja čestitka domovini“, za mlade od 13 do 25 godina.

Za sudjelovanje u takmičenju potrebno je bilo da učesnici zaprate Facebook stranicu Fondacije “Izvor nade“ te da u komentaru posta “Moja čestitka za domovinu“ objave svoju digitalnu čestitku kojom promoviraju patriotizam i ljubav prema BiH.

Takmičenje je trajalo od 23. oktobra do 15. novembra 2019. godine a za najbolje su obezbijeđene nagrade i to za prva tri mjesta:  150 KM, 100 KM i 50 KM.

Na takmičenje je pristiglo više od 50 radova a uži izbor ušli su radovi s najvećim brojem lajkova.

1.Bina Lelić, Srebrenik

2.Irma Terzić, Sarajevo

3.Emanuela Agić

4.Lamija Hakalović, Mostar

5.Amer Ajdinović, Kakanj

6.Amina Perenda, Travnik

7.Lejla Obad, Mostar

8.Anela Keškić, Bihać

9.Ahmedin Mehić, Žepče

10.Aid Mustafić, Mostar

Komisija za izbor je pregledala deset čestitki s najviše osvojenih lajkova te odabrala i proglasila tri najbolja rada:

1. Lamija Hakalović, Mostar

2. Amina Perenda, Travnik

3. Bina Lelić, Srebrenik

 

“Rukovodstvo Fondacije ‘Izvor nade’ zahvaljuje se svim učesnicima koji su uzeli učešće i dali svoj doprinos u promociji ljubavi prema domovini. Nadamo se da ćemo i u narednom periodu nastaviti sa sličnim projektima u kojima ćemo motivirati mlade da svojim radom i glasom kreiraju bolji i ljepši ambijent za budućnost naše zemlje”, saopćeno je iz Fondacije “Izvor nade”.

Svečano uručenje nagrada bit će održano 21. novembra 2019. godine, u Studentskom domu “Prof. dr. Fikret Hadžić“ u Sarajevu, od 11 sati.