Izvučena i 5. žrtva iz olupine spaljenog autobusa, izgorjele tri žene (VIDEO)

U autobusu, koji se poslije direktnog sudara s kamionom zapalio i potpuno izgorio, bilo je desetak putnika

Na magistralnom putu Niš – Priština u selu Barlovo, kod Kuršumlije u Srbiji, jutros je oko 6.45 časova, došlo je do saobraćajne nezgode, u kojoj je, prema prvim informacijama, nastradalo pet osoba, a šest je povrijeđeno.

Stradao je vozač autobusa Nišekspresa S.M, vozač kamiona tutinske registracije Z.K, kao i tri žene, putnice autobusa – I. V., J.R. i B.P.

U autobusu, koji se poslije direktnog sudara s kamionom zapalio i potpuno izgorio, bilo je desetak putnika, piše Fokus.ba.

Bio sam iza kamiona, kada je autobus prešao na našu stranu i udario u kamion. Pokušali smo da ugasimo požar koji je započeo iza kabine kamiona. Bio je duboko i nismo mogli da dopremo. Bio je i jedan oficir policije. Oko osam nas je pokušavalo da ugasi požar i izvlači stradale – kazao je čovjek koji je bio na licu mjesta i koji je bio u automobilu iza kamiona.

On je pozvao i Hitnu pomoć, i u Kuršumliji i u Prokuplju.

Prema riječima doktorice Nevene Vučković iz kuršumlijskog Doma zdravlja, šestoro je teže povređenih pacijenata koje su vatrogasci uspjeli da spase i prebačeni su u prokupačku bolnicu, dok su tijela ostalih putnika izgorjela u autobusu.