'Ja sam vozačica koju tražite, udarila sam ženu i pobjegla'

Vozačica se u četvrtak navečer sama došla prijaviti u policijsku postaju nakon što je čula da traže nepoznatog vozača koji je u zagrebačkom Zapruđu naletio na pješakinju

Ja sam vozila crveni Renault Clio Avenijom Dubrovnik i naletjela na ženu. Ja sam ona koju tražite, priznala je policajcima 69-godišnjakinja iz Zagreba.

Kako neslužbeno doznajemo, vozačica se u četvrtak navečer u nazočnosti odvjetnika sama došla prijaviti u policijsku postaju. Učinila je to nakon što je čula da traže nepoznatog vozača koji je u zagrebačkom Zapruđu oko 14.30 naletio na pješakinju Martu M. (86). Žena je u nesreći vrlo teško ozlijeđena, od čega je u KBC-u Zagreb preminula oko 17.45. Kobnog popodneva vraćala se kući. Sišla je iz tramvaja na postaji u Zapruđu. Iako postoji pješački prijelaz 50-ak metara dalje, Marta je krenula prelaziti četiri traka Avenije Dubrovnik kraj Adamićeve ulice.

- Taj auto čak nije brzo vozio. Odmah joj je krenula krv iz glave. Bila je bez svijesti - rekla je prolaznica koja se među prvima našla na mjestu nesreće. Kaže da je vozačica prvo malo usporila, a zatim nastavila kao da ništa nije bilo.

Vijest o Martinoj smrti pogodila je njezine susjede. Ispričali su nam da je živjela sama. Najbliža obitelj bio joj je nećak, koji živi u blizini te ju je često posjećivao.

Vozačica koja ju je pregazila također živi sama, u obližnjem Folnegovićevu naselju. Susjedi je slabo poznaju, kažu da se bavila nordijskim hodanjem.