Jak vjetar koji je puhao tokom noći uzrokovao je poremećaje u elektronapajanju na području Krajine

.
Evidentirane dvije saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica

 

Jak vjetar koji je puhao tokom noći uzrokovao je poremećaje u elektronapajanju u nekoliko trafopodručja u Velikoj Kladuši, a u mjestu Donja Vidovska drvo se srušilo na cestu, zbog čega su intervenisali i vatrogasci. Pad stabla nije uzrokovao nikakvu štetu. Bez jedne faze u elektronapajanju su trafopodručja Hajrat, Vrnogračka brda i Donja Vidovska 2.

Kvar na kanalizacionoj mreži u ulici Mahmuta Zulića Adže je saniran, obaviještavaju iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ i dodaju da preostaju još završni radovi na mjestu saniranog kvara, koji će biti okončani u ponedjeljak, 23. oktobra. Iz VIK-a naglašavaju da će ulica Mahmuta Zulića Adže biti prohodna za saobraćaj u dane vikenda, ali znakovi upozorenja ispred Caffe bara Belvedere će ostati do vraćanja ulice u prvobitno stanje, u ponedjeljak.

Policijski službenici PS Velika Kladuša su u protekla 24h na području općine evidentirali dvije saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica, a na vozilima je pričinjena materijalna šteta.

41 pacijent zatražio je medicinsku pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša. Dežurni doktori Ahmed Ryad Dash i Almedina Beširević su tri pacijenta uputili na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu u Bihać.

Potpisivanje ugovora sa studentima kojima je odobrena stipendija Općine Velika Kladuša biće održano danas sa početkom u 8:30h u Gradskoj sportskoj dvorani u Velikoj Kladuši.

Danas se igraju utakmice VII kola Kantonalne lige USK –a u nogometu. NK „Mladost „Vrnograč na svom terenu dočekuje ekipu NK „Mladost“ iz Polja. Početak utakmice na stadionu Omer Hrnčić Hrnjo u Vrnograču je u 15.00h. Dođite i svojim navijanjem pomozite ekipi Mladosti u osvajanju novih bodova!

+++ Predpioniri i pioniri NK “Krajišnik” sastaju se danas s vršnjacima iz NK “Mladost” Polje: PREDPIONIRI – 09:30h i PIONIRI – 11:00h

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Glavnina padavina je na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Jače kiše još može biti u Krajini i centralnom dijelu Bosne. Umjereno i jako jugo, povremeno i sa olujnim udarima. U poslijepodnevnim satima vjetar će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C.

Nastavlja se razdoblje nepovoljnih biometeoroloških prilika, pri tome će opšta slika, uz jače padavine, biti lošija u Hercegovini, centralnoj i jugozapadnoj Bosni. Širom zemlje, probleme osjetljivim osobama uzrokovaće južina i natprosječne temperature zraka. Moguće su reakcije na pogoršanje vremena, poput reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, nervoze, glavobolje, dekoncentracije i nesanice. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima.

Stanje na cestama

Kolovoz je zbog kiše mjestimično vlažan ili mokar, a skrećemo pažnju i na povremeno jake udare vjetra,  kao i na povećanu opasnost od odrona. Apelujemo na vozače da voze opreznije i da prilagode vožnju trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Zbog sanacionih radova na magistralnim putevima Konjic-Jablanica (u mjestu Paprasko) i Tuzla-Kalesija (u mjestu Miljanovci) saobraća se usporeno, jednom trakom.

Radovi na redovnom održavanju izvode se na magistralnom putu M-17 kod Žepča, tako da se na mjestu radova saobraća naizmjenično i često se formiraju duže kolone vozila.

Na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim lokacijama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Jablanica-Blidinje, Vitez-Nević Polje i Doboj-Rudanka-Johovac.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Na GP Velika Kladuša – Maljevac jutros se kraće čeka na ulazu u BiH.