James Bond fore u Istočnom Sarajevu: Naočale za snimanje otuđene od glasača

.
MUP Republike Srpske saopštio je da je tokom današnjih izbora zabilježeno nekoliko prijava krivičnih djela, a uhapšeno je i pet članova biračkog odbora u mjestu Hozići kod Novog Grada.

Zanimljivo je da je na području opština Istočno Novo Sarajevo I Istočna Ilidža zaplijenjene naočare za snimanje.

– U 7.30 časova od strane predsjednika izbornog mjesta u OŠ “Sveti Sava”, opština Istočno Novo Sarajevo prijavljeno da je V. J. na pomenutom izbornom mjestu došla sa  naočarama za snimanje nepoznate marke. Navedeni predmet je privremeno oduzet od strane policijskih službenika PS Istočno Novo Sarajevo. O svemu navedenom obavješten dežurni tužilac OJT Istočno Sarajevo koja će se o kvalifikaciji događaja naknadno izjasniti. U 9.30 časova prijavljeno da je u ulici Druge Sarajevske brigade, mjesto Vojkovići, opština Istočna Ilidža S. M. naočarima za snimanje snimio izborni listić koji mu je od strane izborne komisije oduzet. Licu su u PS Istočna Ilidža oduzete naočale te je o svemu navedenom obavješten dežurni tužilac koja će se o kvalifikaciji događaja naknadno izjasniti- saopšteno je iz MUP RS.

Štab Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske „Izbori 2022“ prati i preduzima mjere i radnje u cilju održavanja povoljne bezbjednosne situacije u Republici Srpskoj na dan opštih izbora u BiH. Pregled incidenata na području Republike Srpske za 02. oktobar 2022. godine u vremenskom periodu od 7 do 11 časova.

Foto: Srpska Info