Jamie Oliver otvorio prvi restoran u bh. komšiluku

.

Slavni britanski kuhar Jamie Oliver otvorio je nedavno svoj prvi restoran u Beogradu, proširujući svoj poznati lanac restorana Jamie's Italian na obale rijeke Save, u srcu glavnog grada Srbije. Restoran će biti otvoren svaki dan i nudiće autentična italijanska jela, pizze i slastice.

Otvorenje beogradske podružnice Jamie's Italian Oliver je popratio objavama na društvenim mrežama, dijeleći uzbuđenje zbog novog otvaranja sa svojim pratiocima.

“Beograde, otvoreni smo!” – napisao je uz fotografiju osoblja ispred restorana, dodajući da je lokacija restorana divna, smještena u srcu Beograda na vodi, duž obale rijeke Save.

 

Jelovnik restorana obuhvata raznovrsne opcije, a cijene su pristupačne za različite budžete. Najjeftinija pizza, poput pizze marinara, košta 7,4 eura, dok je najskuplja po cijeni od 13,3 eura. Među glavnim jelima ističe se teleći odrezak s tartufima, čija je cijena 23,2 eura, dok se cijene tjestenine kreću između 10 i 15 eura. Za predjelo možete birati između raznih opcija, a cijene se kreću oko pet eura. Za desert, na raspolaganju je tiramisu po cijeni od 5,6 eura.

 

Prema britanskom Guardianu, Jamie's Italian je lanac restorana koji djeluje po franšiznom modelu širom svijeta, sa oko 70 lokacija širom svijeta, nudeći gostima ukusna i autentična talijanska jela. Otvaranje restorana u Beogradu predstavlja nastavak Oliverovog globalnog utjecaja i proširenje njegove gastro ponude na nove destinacije.