Na posebnoj sjednici NSRS jasno i glasno ću reći ko su Davidove ubice

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske će odlučiti o zahtjevu narodnih poslanika za sazivanjem posebne sjednice, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Naime, predsjednik entitetskog parlamenta Nedeljko Čubrilović dobio je danas zahtjev opozicionih poslanika za sazivanje posebne sjednice za koju su predložili jednu tačku dnevnog reda: "Razmatranje neustavnih i nezakonitih radnji pojedinih predstavnika institucija RS u slučaju ubistva Davida Dragičevića". U skladu sa odredbama Poslovnika, Čubrilović će sazvati sjednicu Kolegijuma na kojoj će biti odlučeno o pomenutom zahtjevu.
 
Davor Dragičević, otac stradalog banjalučkog studenta, poručio je u razgovoru za Vijesti.ba da na posebnoj sjednici treba da se razgovara o "organizovanom ubistvu Davida Dragičevića".
 
"Na sjednici treba da govore otac i majka, Davor Dragičević i Suzana Radanović. Očekujem da na toj sjednici budu prisutni svi - ubice sa zločinačke konferencije za novinare od 26. marta, da tu budu Darko Ilić, Dragan Lukač, Željko Karan, te predsjednik RS Milodar Dodik, premijerka Željka Civjanović i svi nosioci funkcija. Glasno i jasno ću reći ko su ubice i egzekutori u predmetu organizovanog ubistva Davida Dragičevića. Da se to jednom više završi... Samo da budu u sali, pogledaću ih u oči i reći ko su, pokazaću na njih. Ja sam ih davno imenovao, znaju oni ko su, sada ću samo potvrditi", kazao je Dragičević.
 
Poruku je imao i za predstavnike parlamentarne većine, koji tvrde da NSRS nije nadležna za ovaj slučaj, već da je jedina adresa Tužilaštvo.
 
"Tužilaštvo skriva dokaze i nije prava adresa. Možda je u nekoj evropskoj zemlji tužilaštvo prava adresa, ali u ovoj zemlji apsolutno nije. Neka kažu ko je nadležan, kad se svi petljaju u to", naglasio je Davor Dragičević u razgovoru za naš portal.