Javni red i mir narušen je tri puta u protekla 24h

321
Pogledajte novosti Velike Kladuše.

Krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda, prema evidenciji Policijske stanice Velika Kladuša, nije bilo.

Dežurni doktori u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša, Kasim Selman i Aida Dedić, obavili su 46 pregleda i jednog pacijenta su uputili na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu u Bihać.

Isporuka vode je uredna, saznajemo iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Odvoz komunalnog otpada vrši se prema utvrđenom rasporedu.

Vatrogasna jedinica Velika Kladuša nije intervenisala u izvještajnom periodu, saznajemo od dežurnog Okanovića.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme. Vjetar slab uglavnom zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 17, a dnevna od 24 do 30, u sjevernim područjima Bosne do 32 °C.

Biometeorološke prilike su povoljne. Tokom prijepodneva će biti ugodnije, dok bi u drugom dijelu dana, usljed strujanja toplijeg zraka, porasta temperature i sparnog vremena, osjetljive osobe trebale biti opreznije i ne pretjerivati sa aktivnostima. Moguće su blaže meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, malaksalosti. Preporučuje se slojevito odijevanje, kako bi se po potrebi raskomotili.

Stanje na cestama

Prema prikupljenim podacima, jutros se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća uz povoljne uslove za vožnju i umjerenu frekvenciju saobraćaja. Tokom dana, a posebno u poslijepodnevnim satima, očekujemo pojačanu frekvenciju vozila. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Napominjemo, sigurnosni pojasevi su najznačajnije sigurnosno sredstvo za zaštitu putnika u vozilu, kako na prednjem tako i na zadnjem sjedištu i zato vežite sigurnosni pojas za vrijeme vožnje, bez obzira koliko kratko vožnja trajala!

Zbog izvođenja neophodnih radova, od 09 sati za saobraćaj će biti zatvorena preticajna traka od Naplatnog mjesta Sarajevo sjever do petlje Sarajevo sjever (u dužini od 400m). Za vrijeme trajanja radova saobraćaj će se preusmjeriti u voznu traku.

Na magistralnom putu Banja Luka-Prijedor (dionica Ivanjska-Lamovita), zbog radova na asfaltiranju saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Bistrice.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, kratkotrajna. Na GP Velika Kladuša – Maljevac jutros nema čekanja.

Izvor: