Javni red i mir narušen u dva navrata u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

81 pacijent zatražio je pomoć Hitne službe Doma zdravlja u protekla 24h. Dežurne doktorice Ajla Husić i Amra Zulić na dalje liječenje uputile su četiri pacijenta.

Javni red i mir narušen je u dva navrata u protekla 24h, a evidentirano je i jedno krivično djelo i jedna saobraćajna nezgoda, informacije su iz kladuške Policijske stanice.

Vatrogasna jedinica nije intervenisala u proteklom periodu, kazao nam je jutros dežurni Kapić.

Fondacija IMAN organizuje književno druženje i promociju knjige „RAZVED(ENA)“ autora Damira Mašića. Damir Mašić je bihaćki pisac i pjesnik koji iza sebe ima 11 napisanih djela a najtraženija je upravo “RAZVED(ENA)”. Promocija je zakazana za danas u 18:00h, Sportska dvorana u Velikoj Kladuši (mala sala).

 

Stanje na putevima i vremenski bilten za 12. mart:

Na putevima u Bosni i Hercegovini se saobraća nesmetano po suhom ili vlažnom kolovozu i uz slabiju frekvenciju vozila. Nešto frekventniji saobraćaj očekuje se u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vozače savjetujemo da, bez obzira na povoljne vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uslovima i stanju na putevima. Držite odstojanje između vozila i obavezno vežite pojas! Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici), saobraća se naizmjenično, jednom trakom (u dužini od 150 metara).Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Danas sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab do umjeren istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Dnevna temperatura zraka od 5 do 11, na jugu do 15 °C.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Obzirom da će, nakon razvedravanja tokom noći, jutro biti prohladno, hronični bolesnici trebaju biti oprezniji, naročito astmatičari i osobe sa kardiovaskularnim problemima. Neophodno je reducirati kretanje, te povesti brigu o adekvatnom odijevanju i zaštiti od nižih temperatura. Postepeno, sa odmicanjem dana ugodnije i toplije, uz sunčane intervale. Preporučljivo je slobodno vrijeme provesti na otvorenom, po mogućnosti u prirodi.