Panika u Republici Srpskoj: Je li Davor došao u posjed ključnog snimka sa banke?

Nakon ovakvih monstuoznih konstukcija nije teško zaključiti da su režimski mediji u RS-u krenuli sa kriminaliziranjem i osporavanjem videa koji još nigdje nije objavljen

MUP Republike Srpske do danas nije otkrio ubicu/ubice Davida Dragičevića, ali se zato obračunao i obračunava sa svima onima koji traže istinu o ovom slučaju. Koliko su ažurni i brzi kada je to u pitanju pokazuje i posljednji slučaj potrage za osobom koja tvrdi da je vidjela snimak premlaćivanja Davida Dragičevića ispred Metalske škole u Banjoj Luci, prenosi Fokus.ba.

Tako je izvor blizak MUP Republike Srpske otkrio da je u toku otkrivanje IP adrese osobe pod pseudonimom Boki.

– Nepoznata osoba je pod registrovanim imenom „Boki“ na jednom portalu objavila četiri komentara, a u kojima se iznose saznanja koja se odnose na okolnosti nestanka i smrti Davida Dragičevića. Daljom istragom od nadležnog suda je zatražena naredba kako bi se utvrdila IP adresa – naveo je njihov izvor u MUP-u RS.

„Uskoro će sve biti u javnosti. Gledao sam lično snimak sa RBB banke, koja je snimila kako je pretučen David Dragičević na parkingu Metalske škole“, napisano je u komentaru.

U daljem komentaru Boki, između ostalog, piše i kako pretučenog Davida vuku po asfaltu i ubacuju u vozilo u koje ulazi i jedan od inspektora.

Koliko su ovi komentari poljuljali režim u Republici Srpskoj pokazuje i današnja “akcija” režimskih medija iz Banje Luke koji su već krenuli u “lov na vještice”.

Kako bi otkrili ko stoji iza pseudonima Boki, MUP RS je uz dokumentaciju dostavio i pomenutu službenu zabilješku.

U njoj se navodi, pazite sad, “da je Davor Dragičević za 15.000 eura naručio montirani video materijal u kojem policijski službenici dave njegovog sina Davida”. Zamislite, ni više ni manje?!

– Prema prikupljenim operativnim podacima, lice Davor Dragičević je, preko za sada nepoznatih lica, za novčani iznos od 15.000 eura naručio video materijal na kojem bi bio montiran snimak odnosno fotomontaža, na kojem se vidi kako policijski službenici MUP RS dave pokojnog Davida Dragičevića. Navedeni snimak je trebao biti pušten na Trgu Krajine, 5. oktobra 2018, prilikom održavanja skupa „Pravda za Davida“, ali lica koja su trebala napraviti fotomontažu snimka nisu završila isti, tako da snimak nije ni objavljen – napisano je u službenoj zabilješci.

Nakon ovakvih monstuoznih konstukcija nije teško zaključiti da su režimski mediji u RS-u krenuli sa kriminaliziranjem i osporavanjem videa koji još nigdje nije objavljen. Pod pretpostavkom da je Davor Dragičević zaista došao do jednog od ključnih snimaka koji dokazuju otmicu, premlaćivanje i u konačnici ubistvo svoga sina, a istina je da je nudio novčanu nagradu za donosioca istog, to samo može značiti i da je uspio doći do njega. A MUP RS, njihove tvrdnje i argumentacija, nakon svega viđenog u slučaju ubistva Davida Dragičevića, više niko i ne uzima za ozbiljno.