Jedna osoba povrijeđena u saobraćajnoj nesreći, 6 intervencija cazinskih vatrogasaca

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 11 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 94,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je četiri intervencije. 

U Ćoralićima su zabilježena dva remećenja javnog reda i mira - u caffe bar-u "Global" došlo je do drskog ponašanja od strane dva lica, a u restoranu HH-Inox ženska osoba udarila je muškarca, što je remećenje javnog reda i mira po članu 7, tačka 2. 

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na MP u Puškarima jedno lice zadobilo je LTP (lakše tjelesne povrede) u nesreći u kojoj su učestvovala 2 m/v. Na R401B, Gnjilavac, došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala 2 m/v, na kojima je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Cazinski vatrogasci imali su šest intervencija u protekla 24 sata:

18:50-20:10 Memića brdo, požar borove šume;
19:46-21:00 Kovačevići, požar stareži;
21:09-22:24 Tromeđa, požar raslinja i stareži;
21:18-22:55 Handanagići-Jašaragići, požar niskog raslinja;
22:20-23:10 Gornji Nadarevići, požar stareži i hrastove šume;
05:39  Liskovac, požar stareži, gašenje požara još traje.

Povećan broj požara: Apel građanima iz Civilne zaštite Grada Cazina

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 81 pacijent, dok je sanitet korišten tri puta.

Vodosnabdjevanje na području Cazina je redovno, bez prekida.  

Kada je u pitanju elektrosnabdijevanje, zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije na području PJD Cazin prema slijedećem rasporedu:

08.03.2019. godine
09:00-15:00 sati TRAFOSTANICE IZA 7LRD106 PODGREDINA za naselje PODGREDINA;

8, 9. i 10.03.2019.  
07:30-17:00 sati RP 10 kV "SAMARDŽIĆI" "POSLOVNA ZONA RATKOVAC"10 kV PREKIDAČ PREMA RP 10 kV "SAMARDŽIĆI" za naselje SAMARDŽIĆI.

Iz BIHAMK-a javljaju da se na putevima u našoj zemlji ovoga jutra saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Skrećemo pažnju na jače udare vjetra na pojedinim dionicama, a izdvajamo puteve na širem području Bihaća, Bosanskog Petrovca, Ključa, Sanskog Mosta, Kupresa, Tomislavgrada i Glamoča. Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnim putevima M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i M-17 Nemila-Zenica (kroz tunel Vranduk), vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Zbog istražnih radova u tunelu Drenik, na dionici magistralnog puta M-1.8 Duboki Potok-Srebrenik, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor.