Jedna osoba ubijena u Portlandu tokom sukoba antirasista i Trumpovih pristalica

Portland
Jedna je osoba ubijena vatrenim oružjem u Portlandu, u saveznoj državi Oregonu, u kaotičnim okolnostima tijekom sukoba antirasista i pobornika američkog predsjednika Donalda Trumpa.


U Portlandu se svakodnevno odvijaju prosvjedi protiv policijskog nasilja u Sjedinjenim Državama nakon smrti Afroamerikanca Georga Floyda, kojeg je u svibnju tijekom nasilnog privođenja koljenom ugušio bijeli policajac. Pokret je dodatno osnažen nakon što je u policijskoj pucnjavi ranjen Afroamerikanac Jacob Blake u Kenoshi u Wisconsinu.

Više stotina automobila pobornika američkog predsjednika organizirano je pristizalo u subotu u Portland, u središte grada gdje se se okupili prosvjednici pokreta Black Lives Matter (Crni životi vrijede), što je izazvalo razmjenu uvreda, svađa i ispaljivanja paintballa i suzavca, prema amaterskim snimkama.
Lokalna policija izvijestila je o "nasilju prosvjednika i protuprosvjednika" te o policijskom privođenju. 

Pucnjevi su odjekivali oko 20,45 po mjesnom vremenu u središtu grada te su policajci pronašli žrtvu pogođenu vatrenim oružjem u prsa. 

Za sada nisu poznate okolnosti ni je li ta smrt povezana s prosvjedima, a istraga je otvorena.

Pošaljite Nacionalnu gardu

Na temelju fotografija, ubijeni muškarac ima na glavi kapu "Patriot Prayer", lokalne skupine krajnje desnice, aktivne protiv proturasističkih prosvjeda koji tri mjeseca traju u Portlandu.