Jedno krivično djelo i jedna saobraćajna nezgoda, vatrogasci gasili požar

asd
25. novembar se obilježava kao Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Naime, upravo tog historijski vrlo značajnog 25. novembra 1943. godine održano je prvo zasjedanje ZAVNOBIH-a u Mrkonjić Gradu. Na pomenutom zasjedanju donesena je odluka o obnovi državnosti BiH, potvrđene su njene historijske granice, koje su datirale još iz vremena srednjovjekovne Bosne, te je Bosna i Hercegovina definisana kao jedna od šest ravnopravnih republika u tadašnjoj Jugoslaviji. Svim građanima Bosne i Hercegovine čestitamo 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine!

– Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša zdravstvenu zaštitu pružila je za 40 pacijenata. Dežurni doktori Kasim Selman i Ševal Mešanović na dalje liječenje u KB Bihać uputili su troje pacijenata.

– Policijska stanica Velika Kladuša u protekla 24h evidentirala je jedno krivično djelo i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih lica.

– Velikokladuški vatrogasci, prema riječima dežurnog Okanovića, tokom jučerašnjeg dana imali su jednu intervenciju u kojoj je ulici Hajrudina Hušidića prike došlo do zapaljenja kontejnera.

– Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na širem području Bihaća, Bosanskog Petrovca, Kiseljaka, Tuzle, Orašja i Travnika. Iz BIHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima, te napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna. Povodom praznika Dana državnosti Bosne i Hercegovine večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Federacije Bosne i Hercegovine.

– Danas u Bosni i Hercegovini prije podne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a poslije podne pretežno oblačno. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Poslije podne ili krajem dana kiša se očekuje u Hercegovini. U večernjim satima padavine u Hercegovini, zapadnim, sjeverozapadnim i dijelimično centralnim područjima Bosne. Najviša dnevna temperatura od 6 do 12, na jugu do 16 stepeni.

– Tokom prijepodneva ugodnije, sa odmicanjem dana uz lošiju opću sliku. Usljed blizine pogoršanja, tegobe kod hroničnih bolesnika postepeno će biti sve izraženije, stoga je preporučljivo ne izlagati se pretjeranim naporima. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, dekoncentracije, u noći problemi sa snom.