Jedno krivično djelo i jednu saobraćajku evidentirali su službenici Policijske stanice Velika Kladuša

sa

Jedno krivično djelo i jednu saobraćajnu nezgodu bez povrijeđenih lica evidentirali su službenici Policijske stanice Velika Kladuša. Javni red i mir nije narušavan.

„Vatrogasna jedinica je imala mirna protekla 24h“ – rekao nam je dežurni Okanović.

 Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražila su 53 pacijenta, a jedan je upućen na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Abdulah Fazlić i Ajla Husić.

 Prema informaciji iz Elektrodistribucije, Poslovnice Velika Kladuša, snabdijevanje domaćinstava električnom energijom je uredno.

11. je dan mjeseca ramazana. Vrijeme iftara u Velikoj Kladuši je u 19:33h.

 Prema odluci Generalne skupštine Ujedinjenih naroda, 2. aprila obilježava se Svjetski dan svjesnosti o autizmu. Znak svjesnosti autizma – puzzle označavaju želju za povezivanje djelića i konačnim shvatanjem autizma.

Poremećaji iz autističnog spektra su složeni biološki poremećaji mozga karakterizirani atipičnim razvojem socijalizacije (nezainteresovanosti ili slabije zanimanje za igru i druženje s drugima), komunikacije (izostanak govora ili zaostajanje u govoru, doslovno shvaćanje, drugačije razumijevanje) te mogućnosti imaginacije (suženi interesi, neobične aktivnosti i ponašanja, ponavljajuće i stereotipne radnje) te senzorne integracije.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 02. april:

 Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća bez vanrednih ograničenja, uz slabiju frekvenciju vozila. Vozače savjetujemo da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Zbog radova na sanaciji klizišta i dalje je zatvorena Zenička zaobilaznica na autoputu A-1 (oba smjera).

Promet putničkih vozila na većini graničnih prelaza jutros protiče uz kraća zadržavanja. Tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju vozila na graničnim prelazima, posebno na zapadu i sjeverozapadu naše zemlje.

Meteorolozi su za naredne dana najavili zahlađenje sa padavinama (snijeg u višim planinskim predjelima), pa vozače molimo da iako zimska oprema od jučer nije više zakonska obaveza, da još uvijek ne mijenjaju zimske gume.

Danas će biti pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Padavine uglavnom poslije podne i tokom noći. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 10 do 16, na jugu do 18 °C.

 Biometeorološke prilike postepeno će, sa odmicanjem dana, biti lošije. Promjena vremena, praćena povećanom naoblakom i padavinama, nepovoljno će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije poput reumatskih i bolova na mjestu ozljeda, promjene raspoloženja, glavobolje, problemi sa snom. Sa dolaskom noći i zahlađenjem, opća slika dodatno će se pogoršati.