Jedno lice povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći u Cazinu, evidentirano više požara

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 06:00 sati izmjerena je temperatura od 6 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 93,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je dvije intervencije.

Na Tromeđi je došlo do narušavanja javnog reda i mira, a u Donjoj Koprivni evidentirana je saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovalo 1 m/v, a jedno lice zadobilo je LTP (lakše tjelesne povrede).

Cazinski vatrogasci imali su pet intervencija u protekla 24 sata:

13:18-14:37 Alinac, požar niskog raslinja;

18:31-19:18 Osredak, požar niskog raslinja;

20:00-21:50 Tržačka Raštela - kod lovačke kuće, požar niskog raslinja i šume;

21:45-22:30 Stijena-Silići, požar kuće (lažna dojava);

03:05-05:11 Krivaja-Hamulići, požar niskog raslinja.

Povećan broj požara: Apel građanima iz Civilne zaštite Grada Cazina

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 108 pacijenata, dok je sanitet korišten četiri puta.

Vodosnabdjevanje na području Cazina je redovno, bez prekida.  

Kada je u pitanju elektrosnabdijevanje, zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije na području PJD Cazin prema slijedećem rasporedu:

10.03.2019.  

07:30-17:00 sati RP 10 kV "SAMARDŽIĆI" "POSLOVNA ZONA RATKOVAC"10 kV PREKIDAČ PREMA RP 10 kV "SAMARDŽIĆI" za naselje SAMARDŽIĆI.

Iz BIHAMK-a javljaju da je zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u mjestu Mravići, na magistralnom putu M-17 Maglaj-Doboj, potpuno obustavljen saobraćaj. Alternativni pravci su u funkciji.

Na magistralnim putevima M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i M-17 Nemila-Zenica (kroz tunel Vranduk),vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Zbog istražnih radova u tunelu Drenik, na dionici magistralnog puta M-1.8 Duboki Potok-Srebrenik, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.