Jedno narušavanje javnog reda i mira i jedna saobraćajna nezgoda u Velikoj Kladuši

.
Danas u Bosni djelomično vedro

Isporuka električne energije je uredna. Za danas nema najavljenih prekida u elektronapajanju.

Vodosnabdijevanje je stabilno, kažu nam u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 40 pacijenata. Dežurne su bile doktorice Ajla Husić i Arnela Čokić. Nije bilo upućivanja na dalje liječenje.

Policijskoj stanici prijavljeno je jedno narušavanje javnog reda i mira i jedna saobraćajna nezgoda bez povrijeđenih lica. Krivičnih djela nema evidentiranih.

Prema riječima dežurnog vatrogasca Okanovića, protekla 24h bila su mirna za Vatrogasnu jedinicu.

Zbog većeg odrona, usporeno je saobraćanje na regionalnom putu Teočak-Sapna (u mjestu Sniježnica). Zbog izlijevanja bujičnih potoka jednom trakom, naizmjenično, saobraća se i na regionalnom putu Milići-Zeleni Jadar (u mjestu Derventa).

U većem dijelu zemlje saobraća se po vlažnom ili suhom kolovozu, bez vanrednih ograničenja. U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle ili niske oblačnosti. Također, skrećemo pažnju i na odrone kamenja ili zemlje na kolovoz.

Molimo vozače da na svim putnim pravcima budu maksimalno oprezni i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz obavezna kraća čekanja.

Danas u Bosni djelomično vedro. U Hercegovini sunčanije prije podne, umjereno povećanje oblačnosti u drugom dijelu dana. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 28°C.

Biometeorološka prognoza povoljnija je u odnosu na protekli period. Uz više svježine i mirniji san, tokom noći i u jutarnjim satima će biti ugodnije. Poslije podne, usljed sunčanijeg vremena, porasta temperatura i jačeg osjeta sparine, kod hroničnih bolesnika i metoropata moguće su nešto izraženije tegobe, ponajviše u vidu malaksalosti, glavobolje i promjene raspoloženja. Preporučljivo je laganije se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima u toplijem dijelu dana.