Jelena Trivić iznijela dva zahtjeva opozicije: “Institucije rade samo kada se pritisnu”

**

Kandidat za predsjednika Republike Srpske Jelena Trivić zahvalila se svima koji su večeras došli na trg u Banjoj Luci na podršci i što brane volju naroda. Ona je poručila da se sadašnja vlast samo naroda boji i rekla je da će se ići do kraja.

“Nisam pokradena ja, pokraden je narod. Ima nas dovoljno da vam poručimo da znamo šta ste radili. Ako pustimo krađu za izbore, kako će išta biti dobro ako se začne kriminalom za izbore, zato nećemo odustati” – kaže Trivićka

Dodaje da su raselili trećinu stanovništva, a mnogi su kaže došli da glasaju za promjene.

“Sve ćemo ih vratiti. Prvi korak je da imamo poštene izbore, a ne kupljene i ukradene. Nećemo se povući i stati. Vi nam dajete snagu da radimo ispravnu stvar. Da krivi su oni što su krali, tukli, al je najvažnije ko im je dao nalog. Ta mafija je imala jedan cilj, a to je da se pokradu izbori” – kaže Trivićka.

Poručila je da ne smiju ni milimetra odstupiti, jer ako se sada povuku dalje nemaju šta tražiti. Njen govor prekidan je skandiranjem “Mile odlazi”.

Trivić je rekla je da imaju dva zahtjeva, ali da će se oni popunjavati

Traže od CIK-a ponovno brojanje na svim mjestima. Zatim analizu i ekspertizu svih bijelih i navažećih listića. Od pravosudnih institucija traže da utvrde odgovornost svih lica koja su učestvovali u izbornim krađama.

“Tužilaštva moraju da procesuriraju sve koje su krali, ali i njihove nalogadavce” – navela je Jelena drugi zahtjev.

Rekla je da traže da se utvrdi konačna istina.

“Institucije rade samo kada se pritisnu. Moramo ih pritisnuti zbog Republike Srpske” – poručila je Trivićka.