JEZIV ZLOČIN: Ubio djevojku na spoju, potom je spakovao u kofer i iznio iz sobe

Osumnjičenik za ubistvo, 27-godišnjak čiji identit istražitelji još uvijek čuvaju u tajnosti, optužen je da nakon pet minuta ubio Britanku, koju je prethodno pozvao na spoj u Aucklandu (Novi Zeland), uoči njenog 22. rođendana 2. decembra prošle godine.

Britanski Daily Mail objavio je užasnu scenu koju su zabilježile nadzorne kamere, na kojoj se vidi kako ubica mlade djevojke Grace Millane potpuno opušteno vozi kofer u kojem je prethodno spakovao golo tijelo nesretne djevojke tijelom iz njegove sobe.

Kofer s tijelom ubijene djevojke ubica je povezao do unajmljenog automobila koji je porkirao ispred zgrade, kako bi ga potom odvezao i zakopao u šumi.

Osumnjičenik za ubistvo, 27-godišnjak čiji identit istražitelji još uvijek čuvaju u tajnosti, optužen je da je za pet minuta ubio Britanku, koju je prethodno pozvao na spoj u Aucklandu (Novi Zeland), uoči njenog 22. rođendana 2. decembra prošle godine.

Snimka ubice dok nonšalantno vozi kofer s tijelom svoje žrtve prikazana je danas na suđenju.

Objavljene su i fotografije blatnjavog kofera u kojemu je kasnije pronađeno tijelo nesretne djevojke, a na objavljenoj snimci vidi se i ubice kako kasnije ide na sastanak s drugom ženom, te kako kupuje kofer i lopatu kojom je pokopao svoju žrtvu u plitki grob.Prilikom ispitivanja, ubica je policajce ubjeđivao više od sat vremena da se rastao s djevojkom nakon spoja, i potom otišao na piće s prijeteljima. Svoje se priče držao sve do trenutka dok mu istražitelji nisu pustili snimke nadzornih kamera.