fbpx Jezivi prizori: Izvlačili ljude iz liftova, Akropolj zatvoren

Jezivi prizori: Izvlačili ljude iz liftova, Akropolj zatvoren

Home

Jezivi prizori: Izvlačili ljude iz liftova, Akropolj zatvoren

Zbog snažnog zemljotresa koji je pogodio Atinu zatvoren je muzej Akropolj, a potres je bio tako jak da si vatrogasci izvlačili ljude zarobljene u liftovima.

Muzej Akropolj je evakuisan prije zatvaranja, ali pristup hramovima nije bio zabranjen, navodi AP.

Potres jačine 5,3 po Rihteru se dogodio u 14.13 časova po lokalnom vremenu na dubini od 12 kilometara, a epicentar je bio 22 kilometra sjeverozapadno od Atine, prenose grčki mediji.

Zemljotres je izazvao manje probleme u snabdijevanju elektirčne enregije i telekomunikacijma u pojedinim dijelovima grčke prijestonice, prenio je portal Grik riporter. Manja šteta napravljana je i u zgradi parlamenta, gdje su popucali zidovi, a polomljen je i jedan prozor, prenosi Hayat.ba.

Iz mera predostrožnosti, nekoliko zgrada u centralnom delu Atine je evakuisano i ljudi stoje na ulicama čekajući da se vrate unutra.

Portparol grčke vlade Stelios Pecas izjavio je za televiziju ERT da su se srušile dvije zgrade na Atiki, jedna starija na području Drapetsona i jedna nenaseljena zgrada u Petraloni. Profesor seizmologije Eftimos Lekas izjavio je novinarima da se zemljotres osjetio širom Atike i u centralnoj Grčkoj.

Topic
Objavio: Pet, 19/07/2019 - 20:34
Back to top