Joe Biden zbog intervencije na zubu otkazao sastanak sa šefom NATO-a

.
Predsjednik SAD-a Joe Biden bio je prisiljen otkazati svoj raspored u ponedjeljak - uključujući razgovore s generalnim sekretarom NATO-a - zbog neplanirane intervencije na zubnom kanalu.

Predsjednik je prvi put u nedjelju počeo osjećati bol u donjem pretkutnjaku. Njegov ljekar Kevin O'Connor, rekao je da je tim iz Nacionalnog vojno-medicinskog centra Walter Reed obavio pregled, uključujući rendgenske snimke, i preporučio zahvat korijenskog kanala.

Nakon "dodatne nelagode jutros", napisao je O'Connor u memorandumu, tim je planirao dovršiti zahvat korijenskog kanala u Bijeloj kući u ponedjeljak. O’Connor je rekao da je nelagoda bila očekivana.

Predsjednikov tim nije planirao koristiti opću anesteziju za postupak, a 25. amandman kojim se vlast prenosi na potpredsjednika nije primijenjen, rekao je dužnosnik Bijele kuće.

Ovo nije Bidenova prva operacija korijenskog kanala. Kada je 1990-ih predsjedao Senatskim odborom za pravosuđe, bio je podvrgnut noćnim procedurama tokom saslušanja Vrhovnog suda za potvrđivanje Clarenca Thomasa.

Njegov sastanak sa šefom NATO-a Jensom Stoltenbergom odgođen je za utorak, prema Bijeloj kući.

 

Foto:Arhiv