JONZE – Motivi Bosne u Vašem domu!

Jj

Upoznajte bosanskohercegovački brend čije ćete proizvode zasigurno poželjeti u svom domu! 

Zehra Jonuz Silajdžić je mlada žena, studentica, umjetnica i kreativka koja zajedno sa svojim roditeljima i suprugom djeluje putem svog brenda “JONZE” kojeg karakterišu raznovrsni proizvodi sa tradicionalnim bosanskim motivima. 

Sam naziv brenda je akronim imena i prezimena osnivačice brenda, koja o samom nastajanju istog izdvaja: 

“Nakon završenog kursa grafičkog dizajna, bosanski ćilimi učinili su mi se interesantnim za crtanje. Iz radoznalosti sam nacrtala jedan pa drugi, te ih prenijela na tablu. Proces pronalaska adekvatnih materijala i saradnika trajao je mjesecima. Bliskim ljudima se dopao finalni proizvod i priča je krenula u tom tradicionalnom pravcu.”

O specifičnostima proizvoda i ponudi…

“Danas su bosanski motivi glavna tema svake Jonze priče. U ponudi je preko 15 različitih ćilima i vjerujem da svako ko voli Bosnu i njenu tradiciju može naći nešto po svojoj mjeri i ukusu.

Jonze proizvodi specifični su po tome što na tržištu trenutno ne postoji niko drugi ko pruža toliko raznolikosti i širine u ponudi kad su u pitanju bosanski ćilimi i njihovi motivi.

Neki od naših proizvoda su: sehare, satovi, poslužavnici, podmetači, cekeri, a od skoro u ponudi su i rokovnici, privjesci, kalendari dizajnirani u nekom „moderno-bosanskom“ stilu s cijem da se tradicionalni  motivi usele i u srca naših mladih.

Pored svega navedenog, posebno vodimo računa da, pored toga što je lijepo, sve bude izuzetno kvalitetno i dugotrajno.”  

Zehra o kreativnom procesu i funkcionisanju svog tima…

“Ovdje je mnogo više posla nego se čini na prvi pogled, a ja kao redovna studentica ne mogu ispratiti baš sve.

Zato je tu Jonze tim koji činimo moji roditelji, suprug i ja. Od nabavke materijala, preko farbanja, dizajniranja, lijepljenja, lakiranja, sušenja, pa sve do konačne isporuke svi smo uključeni u ovaj proces koji DONOSI DIJELIĆ BOSNE U VAŠ DOM!”