Još jedna vrijedna donacija Evropske unije za MUP Unsko-sanskog kantona

U sklopu projekta koji finansira Evropska unija, Međunarodna organizacija za migracije (IOM) je u srijedu, 2. oktobra, uručila pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona još jednu vrijednu donaciju u vidu opreme koja će biti od značaja u svakodnevnom obavljanju posla u zaštiti građana i migranata koji trenutno borave u kantonu.

Ovom donacijom, policijski službenici u ovom kantonu će biti ojačani sa dva čamca zajedno sa pratećom opremom u vrijednosti BAM 15,570.00 koja će pomoći službenicima da lakše dođu do područja koja su manje pristupačna, te osam fotokamera kao i dronom u vrijednosti BAM 18,500.00 koji će pomoći policiji da bolje vrši monitoring te da se poboljša kvalitet prikupljanja informacija.

- “Od samog dolaska na vlast u mjesecu oktobru, prvu suradnju kada je u pitanju migrantska situacija na području Unsko-sanskog kantona smo ostvarili sa IOM-om. Od tog momenta naša saradnja je svakodnevna, te nam je od velikog značaja što je i Evropska unija prepoznala potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona i Jedinice za specijalističku podršku kroz donacije vozila i razne opreme”, kazao je Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona.

Projekat “EU podrška upravljanju migracijama i granicom u BiH” finansira Evropska unija u vrijednosti od 14,8 miliona eura, a implementira IOM u partnerstvu s UNHCR-om, UNICEF-om, UNFPA-om i Danskim vijećem za izbjeglice (DRC-om).

Image