Splitski glumac Josip Zovko poginuo u saobraćajnoj nesreći kod Gruda

U saobraćajnoj nesreći kod Gruda oko 15 sati poginula je jedna odoba, druga je teže povrijeđena. Kako prenose hrvatski mediji poginuo je splitski glumac Josip Zovko.

Kako smo već pisali u saobraćajnoj nesreći u mjestu Grudsko Vrilo na magistralnom putu M-6 došlo je do sudara dva vozila imotskub registracijskih tablica. 

Kako prenosi Jutarnji list poginuo 48-godišnji splitski glumac imotskih korijena Josip Zovko.

Nesretni Josip preminuo je na licu mjesta, a to je druga velika tragedija koja je pogodila obitelj Zovko u samo dvije godine. Naime, glumčev brat Ante koji je imao 46 godina i bio je trgovac automobilima, ubijen je 2017. godine u Makarskoj i bačen u septičku jamu, prenosi klix.ba.

Zovko je rodom iz Berinovca (općina Lokvičići) i uvijek je isticao da voli svoj imotski kraj. Odigrao je preko 50 uloga, kazališnih i filmskih, u zadnje vrijeme je i režirao, dok najpoznatiji ostaje po ulozi Mate iz filma Ognjena Sviličića "Da mi je biti morski pas".

Glumio je i u filmovima "Vjerujem u anđele", "Najveća pogreška Alberta Einsteina", "Holding" i "Oprosti za kung-fu", ali i serijama "Naši i vaši" te "Bitange i princeze". Njegova smrt pogodila je mnoge njegove prijatelje i poklonike.