Jovanović: Otišla je kod najmilijih Hatidža, nikad nećemo odustati!

Srbijanski političar i predsjednik LDP Srbije Čedomir Jovanović oglasio se putem društvenih mreža povodom smrti srebreničke majke, predsjednice Udruženja Majke Srebrenice Hatidže Mehmedović.

"Otišla je kod najmilijih Hatidža, ostale su nijema većina, lajave zvijeri i mi...umjesto većine da govorimo, svijet zvijeri u pakao da vratimo, Hatidžu da slavimo i tako svaku majku, kćerku, sestru i suprugu od zla da čuvamo... Odustat ćemo nikad!", napisao je Jovanović na društvenim mrežama.

Predsjednik LDP Srbije je 11. jula ove godine bio u Potočarima gdje je prisustvovao obilježavanju 23. godišnjice genocida u Srebrenici.

"Srebrenica je naša sramota i grijeh. Osjećam duboku ljudsku potrebu da budem tamo. Ne smijemo se sklanjati pred onima koji bi željeli opet da nas vrate mržnji i ludilu koje nas je sve tako skupo koštalo. To nije samo moja obaveza kao jednog političara. To je moja obaveza kao čovjeka i roditelja, da tamo budem 11. jula. To je najmanje što mogu da učinim", poručio je prethodno Jovanović.

On je jedan od rijetkih srbijanskih političara koji redovno posjećuje Potočare i javno govori da je Srbija odgovorna za genocid u Srebrenici.