JU "Prva osnovna škola" Bosanska Krupa organizirala memorijal "Alaga Isaković"

MEMORIJAL
Tri godine su protekle bez Alage Isaković u svijetu likovne umjetnosti, njegovih prijatelja, najmilijih kao i učenika Prve osnovne škole u Bosanskoj Krupi koji su obilježili treću godišnjicu smrti od uvaženog nastavnika, ali prije svega velikog čovjeka.

Zaposlenici i učenici organizirali su likovnu radionicu, na kojoj je prisustvovalo 37 učenika, koji su odali čast te oživjeli sjećanje na nastavnika i umjetnika Alagu Isaković. 

Uz odličnu organizaciju ove škole, prisjetili su se Alage u svim segmentima njegovog djelovanja, te su djeca kroz svoje crteže pokazali slobodni duh umjetnosti.

Direktor škole Amir Velić istaknuo je da će se ova aktivnost nastaviti te postati tradicionalna manifestacija, jer je, kako kažu, Isaković radio duži niz godina u toj školi, te kao radni kolega i čovjek ostavio je iza sebe veliki utjecaj na učenike. Tako da je odlučeno da se kroz memorijal obilježi sjećanje na radnog kolegu.

Radionica je izmamila razna lijepa sjećanja te iznjedrila mnogo lijepih slika od učenika, sa mnogo različitih tema, tehnika i umjetničkih izražaja, a svi radovi su izloženi u holu škole.

Poslije završetka radionice svim učesnicima su dodijeljene zahvalnice a nakon toga se nastavilo obilježavanje u Gradskoj galeriji Bosanska Krupa, gdje je bila najavljena izložba u  spomen Alage Isaković.

Umjetnička djela, lijepi akvareli i druga djela Isakovića održat će sjećanja na uvaženog umjetnika, koji nikada nije i neće biti zaboravljen.