Bihać: Jučer uhapšenih pet osoba danas predate u nadležnost tužilaštva USK

afdg

- Pet osoba koje su jučer uhapšene zbog sumnje da su se bavile proizvodnjom i trgovinom narkotičkih sredstava, danas su nakon kriminalističke obrade u MUP-u USK-a predati u dalje postupanje Tužilaštvu USK. U Ministarstvu unutrašnjih poslova USK-a su nam potvrdili da je pretresom na više lokacija, stambenih i drugih objekata koje koriste osumnjičeni, te njihovih automobila pronađena veća količina narkotičkih sredstava, novca i oružja...

BIHAĆ, 09. februara - Pripadnici sektora kriminalističke policije MUP USK jučer su nakon višemjesečne istrage, pod nadzorom Tužilaštva USK proveli operativnu akciju na području Bihaća, Cazina, Velike Kladuše i Bosanskog Petrovca. Tom prilikom uhapšeno je pet osoba koje su za izvršenje krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Nakon kriminalističke obrade uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu uhapšeni su danas predati u nadležnost Tužilaštvu USK. Uhapšene osobe su iz Bihaća, Bosanskog Petrovca i Velike Kladuše, a riječ o povratnicima u izvršenju krivičnih djela.