Jusuf Nurkić: Kad već sud neće, molim roditelje da zaštite svoju djecu

Jusuf
U OŠ Grbavica 1 vraćen je nastavnik-pedofil Samir Alihodžić, a presuda protiv njega je donesena u novembru 2021. godine.

 

Osuđen je na jednogodišnji zatvorsku kaznu i jednogodišnju zabranu obavljanja posla nastavnika. Alihodžić je zatvorsku kaznu platio, a zatim se vratio na posao jer ga zakon o tome ne sprečava.

Kako je završen krivični postupak, on je dobio uvjerenje da se protiv njega u ovom momentu ne vodi niti jedan postupak, te je time stekao uslove da se vrati u školu među učenike.

Škola zbog zakona nije u mogućnosti osuđenom pedofilu dati otkaz.

Nakon što se oglasila i djevojka koja je bila žrtva ovog nastavika, sada se oglasio i Jusuf Nurkić, kojeg je posebno potresla ova vijest, te je pozvao roditelje da brinu o svojoj djeci.

“Ako osuđeni pedofil može platiti svoju kaznu i ponovo se vratiti u OŠ “Grbavica I” da radi nesmetano sve ove godine sa djecom! Apsolutno ovo NE smije biti stanje u kojem se nalazi naše društvo. Ovo je velika sramota, a i poniženje svih građana i građanki BiH ako se ovo dozvoli da bude samo jedna vijest i jedan normalan proces! Roditelje molim da zaštitite svoju djecu, kad sud neće, napisao je Nurkić na Facebooku te podijelio potresan status djevojke koja je bila učenica Alihodžića.

Podsjetimo, u zaštitu nastavnika stao je i Saudin Sivro, predsjednik Sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja Kantona Sarajevo.